Протягом 3 днів з 23.03.2021 по 26.03.2021 відбувся тиждень факультету комп'ютерних систем та автоматизації. Були присутні біля 70 студентів різних курсів навчання.

23 березня доцент кафедри автоматизації технологічних процесів і робототехнічних систем Світий І.М. розповів про засновників кафедри, перспективи спеціальності «Автоматизація та комп’ютерні технології», можливості працевлаштування, компетенції та навички, які набувають здобувачі вищої освіти. Заступник декана Дубна С.М. надав інформацію щодо прав та обов’язків студентів, актуальні заходи, які мають місце в найближчий час в Академії.

24 березня наш захід продовжився доповідями членів кафедри електромеханіки, мехатроніки та інженерної графіки. В.о. завідувача кафедри Галіулін А.А. та доцент кафедри Бабіч В.Ф. розповіли про створення кафедри, цікаві факти з електротехніки. Доцент кафедри ЕМ та ІГ Орлова С.С. виступила з доповіддю про життєвий шлях та наукові досягнення видатного вченого Лунца Юхима Борисовича, який в період з 1952 до 1964 року очолював та працював на кафедрі «Опір матеріалів» Одеського інституту інженерів мукомельної промисловості і елеваторного господарства. Наукові праці Лунца Б.Ю. були присвячені питанням динаміки міцності. Результати науково-дослідних робіт цього напряму були впроваджені у десятки моделей металорізальних верстатів.

26 березня кафедра фізико-математичних наук завершила наш цікавий захід. Виступила зав. кафедри проф. Сергєєва О.Є. з інформацією про створення та розвиток кафедри, її керівників, сучасний склад кафедри. Проф. Задорожний В.Г. розповів про актуальні наукові дослідження, які виконуються на кафедрі, про перспективи їх розвитку та заохотив студентів приєднуватися до наукової спільноти кафедри. Проф. Федосов С.Н. розповів про перспективи для студентів на міжнародній арені. Які вимоги висуваються до студентів, які мають бажання навчатися за кордоном. Доцент Федченко Ю.С. закликала студентів користуватися усіма можливостями, які має Академія для їх розвитку, брати участь у ярмарках вакансій, які проводить Академія, та отримувати інформацію щодо вимог роботодавців до працівників.

Отже, підсумовуючи результати нашої зустрічі, хочу подякувати викладачам, які підготували цікаві доповіді, та студентам, які з інтересом їх слухали. Запорукою успіху є план дій, який визначає мету Вашого розвитку, та поступове виконання цього плану за допомогою наших викладачів, сучасних підходів до навчання та розвиненої матеріально-технічної бази Академії.